Algarve vakantie

Blog Algarve

Als u echt een passie hebt voor vakantie in ‘mediterrane stijl’, ga dan voor een vakantie in Algarve. Met pittoreske vissersdorpjes, bergen, lange gouden zandstranden, kastelen, meren, rivieren, villa’s en andere hotspots, is Algarve in Portugal echt een perfecte vakantiebestemming voor u in de schoot van de natuur!

Wat uw wens ook mag zijn om te kiezen voor een vakantie in Algarve, het wordt vervuld door de prachtige plek vol met happening things – grote luxe hotels, comfortabele en betaalbare resorts, eindeloze stranden, adembenemend nachtleven, villa’s met zwembad, prachtige winkelcentra, heerlijke mediterrane keukens, gezondheidsclubs, en bovenal het huiselijke comfort in een vreemd land!

Het weer is meestal uitstekend wanneer de winter zich terugtrekt en de lente in aantocht is. Dit is het hoogseizoen van de Algarve vakanties. Hoewel de toeristen het hele jaar door massaal toestromen, voegt de aangename lente een andere textuur toe aan de plaats. Of u nu ten oosten van Faro of naar de West-Atlantische kust of naar het binnenland van de plaats gaat, Algarve heeft iets voor u.

Hoe kom ik in Algarve?

De meest zuidelijke regio van Portugal is goed verbonden door de lucht, land en water. U kunt door de lucht naar de internationale luchthaven van Faro. Het verbindt alle grote steden in Europa. De plaats is ook goed verbonden met de bus die rijdt op verschillende routes van nabijgelegen steden en gemeenten. Bustrajecten verbinden ook de internationale luchthaven van Faro, Olhao en Lagos met enkele Spaanse steden zoals Huelva en Sevilla. De Algarve heeft een goed netwerk van snel rijdende treinen naar andere delen van Portugal en nabijgelegen landen.

Als u uw reis naar Algarve spannender wilt maken, kunt u de zeeroute per veerboot nemen die Algarve verbindt met Spaanse steden als Vila Real de Santo Antonio en Ayamonte.

Stranden en andere attracties

Omdat de plaats aan de kust van de Atlantische Oceaan ligt, kunt u geweldige strandvakanties in Algarve verwachten. De zandbanken en eilandjes, verweven met kronkelende kanalen en rivieren, vissersdorpjes, geweldige ontspannen vakantieoorden maken deze Portugese bestemming heel charmant.

Een paar mooie en interessante stranden van Algarve zijn als volgt:

Praia Verde: Gelegen in het westen van Monte Gordo, heeft een prachtige lijn van struiken en bomen langs het eindeloze strand. Een geschikte plek voor familie en kinderen om te chillen en te schommelen!

Praia Ilha De Tavira: Dit strand is als een juweel in de kroon van de stranden in Faro. De aantrekkelijke zandbar heeft een aantal prachtige evenementen te doen naast het weken onder de zon nippend aan lokaal geblend bier of verfrissende drankjes. Maak een wandeling langs het strand en vergeet alle beslommeringen van het leven!

De andere belangrijke stranden in de Algarve zijn A Praia Do Barril, Praia Da Armona, Praia Da Ilha De Faro, Praia De Garrao, Praia Da Falesia, Praia Da Gale, Praia Da Rocha, Praia De Alvor en Meia Praia.

De plaats is ideaal om rond te reizen met lokaal vervoer zoals bussen, treinen en huurauto’s. Mis niet de attracties van de plaats zoals Lagos stad die historisch belang heeft. Het heeft ook een lokale markt om prachtige items te kopen. Eet je hart uit in de restaurants in Lagos die heerlijke delicatessen aanbieden.

Products You May Like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *