Informatiegids vakantie Algarve

Blog Algarve

Algarve is een provincie in het zuiden van Portugal, van het grootste deel gescheiden door een keten van laaggelegen bergen. Dit gebied is een van de populairste vakantiebestemmingen in Europa en ontvangt elk jaar miljoenen toeristen. Faro, de hoofdstad van de regio, is gebouwd rond een schilderachtige haven en een heldere, brede lagune. In 1965 werd in Faro een internationale luchthaven geopend om de inkomende toeristen te vergemakkelijken, waardoor de stad een centrale plaats inneemt voor de toeristische handel in de regio. Met pittoreske dorpjes, kastelen, bergen en prachtige stranden is de Algarve zeker een gevarieerde regio waar het hele jaar door van genoten kan worden.

Vakantie in de Algarve kenmerkt zich door moderne, trendy badplaatsen die oorspronkelijk kleine vissersdorpjes waren. De lange zandstranden zijn het meest aantrekkelijke kenmerk, maar de witgekalkte huizen, oude kerken en smalle straatjes zorgen ervoor dat het gebied een mekka is voor vakantielocaties. De kustlijn strekt zich uit over 100 kilometer tot aan de Spaanse grens, met veel van de stranden omzoomd met vakantie appartementencomplexen en hoogbouwhotels.

Een uniek kenmerk van de Algarve is het grote aantal amandelbomen dat overal in de regio te vinden is. In januari en februari is het hele platteland bedekt met de witte bloesem van de amandelbomen. Er zijn ook sinaasappel-, citroen-, vijgen-, granaatappel- en johannesbroodboomgaarden. Een ander kenmerk van deze provincie zijn de golfbanen, die vaak geassocieerd worden met grote resorts en vastgoedontwikkelingen.

De kust van Algarve kan het best in twee delen worden beschreven. De westelijke kustlijn heeft prachtige rotsformaties met vele kleine baaien en inhammen, waardoor het een geweldige fotografische mogelijkheid is. De oostkust is een compleet contrast van de westkant, met eilandjes en lage zandbanken die zich door kronkelende kanalen en kleine rivieren slingeren. Ook aan de oostkant vindt u eersteklas vakantieoorden en traditionele vissersdorpjes, waardoor het een van de populairste gebieden voor een vakantie in de Algarve is.

Als u een mediterrane ervaring wilt, dan is een vakantie in de Algarve de beste keuze voor u. Ze hebben vrijwel ongerepte landschappen, maar ook alle verfijning en faciliteiten die het moderne toerisme te bieden heeft. De westelijke kuststrook is het beste voor het vinden van eindeloze stranden, grote hotels, gezondheidsclubs, zwembaden, en een uitstekend nachtleven. Wie echter de voorkeur geeft aan een afgelegen vakantie kan beter naar het oosten van Faro of de westelijke Atlantische kust gaan. Als alternatief, probeer een bezoek in de lente of winter om de toeristenmassa’s te vermijden. Het weer is in deze periode nog redelijk, niet te warm of te koud.

Products You May Like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *