Vakantie Algarve – Huur een villa en geniet optimaal van de meest populaire vakantiebestemming van Portugal

Blog Algarve

De Algarve is de meest zuidelijke regio van Portugal, die zich uitstrekt tot meer dan 1.900 vierkante mijl in landoppervlakte. Een vakantie in de Algarve wordt door reisexperts en toeristen beschouwd als een ideale vakantiebestemming vanwege het perfecte klimaat, met 300 dagen zon en milde winters, heerlijke recreatie- en sportactiviteiten, veel zandstranden, geschiedenis en cultuur. In het noorden bevindt zich de provincie Alentejo, terwijl de rivier Guadiana de oostkant afbakent, er zijn vele mooie zandstranden en karakteristieke rotsformaties en kliffen die uitkijken op de Atlantische Oceaan in het zuidelijke en westelijke deel van de regio.

Een van de grootste aantrekkingsfactoren voor bezoekers van de Algarve is de goed bewaarde schoonheid van de natuurlijke bezienswaardigheden. De regio wordt ook omringd door bergen van twee bergketens, de Serra du Monchique en Serra du Malhao, die gebieden van uitzonderlijke natuurlijke schoonheid bieden om te verkennen, samen met traditionele dorpjes met witgekalkte gebouwen en geplaveide straten en historische plaatsen.

Voor de meer relaxte toeristen is een vakantie in de Algarve nooit compleet zonder een bezoek aan een van de beroemde stranden. De zandstranden langs de kustlijn van de regio zijn een uitstekende plek om een ontspannen dagje in de zon door te brengen. Enkele van de stranden die u niet mag missen zijn Praia Verde, Praia Da Rocha, Praia Da Armona, en Praia Da Gale. Uw beslissing welke van deze stranden u wilt bezoeken ligt in de voorzieningen of faciliteiten die voor elk strand worden aangeboden en die bij uw smaak passen.

Voor degenen die iets exotischer en uitgaanders willen, kunt u de historische jachthavens en ankerplaatsen in Algarve bezoeken. Alvor, bijvoorbeeld, is een natuurlijke lagune die vroeger een oud dorp was totdat het in de jaren 1970 door een aardbeving werd verwoest. Vandaag de dag kunt u er rondleidingen volgen als u geïnteresseerd bent. Voor meer keuze aan havens en natuurlijke jachthavens, vergeet niet een bezoek te brengen aan Albufeira en Baleeira. Vergeet niet dat Portugal een aantal van de beste golfbanen van Europa heeft, die in combinatie met het perfecte weer een perfect dagje uit maken.

Gaat u met uw gezin op vakantie in de Algarve? Er zijn een aantal uitstekende plaatsen om te bezoeken die uw kinderen geweldig zullen vinden. Slide & Splash is een overdekt waterpark waar u met uw kinderen kunt zwemmen, of u kunt ze trakteren op dierenshows in Zoolagos of de Aqua Show. Of als u de eclectische keuken wilt proeven, biedt Algarve een verbazingwekkende keuze aan restaurants om te bezoeken, of het nu voor de internationale of lokale smaak is. Maar je zult niet teleurgesteld zijn als je eenmaal de Portugese delicatessen hebt geproefd die voor iedereen een hartverwarmende ervaring zullen creëren.

Products You May Like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *